Nieuws

Samenwerking tussen Lagerweij & vd Bergh en Frutec

Vuren, 2-4-2024

Via deze weg willen we u informeren over de samenwerking op het gebied van service en verkoop die Frutec aangegaan is met Lagerweij & vd Bergh.

 

Onze machines hebben inmiddels gelukkig bewezen dat ze betrouwbaar zijn, maar mocht er iets zijn, dan moet dit zo snel mogelijk verholpen worden. Om ook in de toekomst goede service te kunnen blijven leveren is Frutec op zoek gegaan naar een betrouwbare partij voor verkoop en service. Hierbij hebben we gezocht naar een partij die, net als Frutec, beschikt over veel technische kennis, dicht op de praktijk staat en bewezen heeft servicegericht te zijn. We hebben deze gevonden in Lagerweij & vd Bergh, gevestigd in Buren.

 

Concreet betekent dit dat Lagerweij & vd Bergh vanaf nu alle aanvragen voor verkoop en service in behandeling zal nemen. Dirk-Jan Lagerweij en Martijn van Doorn zullen uw aanspreekpunt worden voor de verkoop van onze elektrische snoeistellingen. Dirk-Jan Lagerweij zal ook de service coördineren, waarbij er zes personen zijn die de storingen of schades kunnen verhelpen. Lagerweij & vd Bergh kan zowel op locatie als in hun eigen werkplaats in Buren service verlenen. Gert-Jan Donker blijft de ontwikkeling en productie van de machines verzorgen. Ook is hij volledig beschikbaar voor Lagerweij & vd Bergh voor ondersteuning.

 

Gert-Jan: ‘Na de verkoop van Lasbedrijf Donker wilde ik niet opnieuw een bedrijf met vijftien man personeel. Door de groei van Frutec moest er alleen wel iets gebeuren om niet volledig afhankelijk van mij te zijn. Ik ben blij dat we een partij gevonden hebben die ook richting de toekomst de continuïteit van Frutec-machines en daarmee van onze klanten garandeert. Hoewel ik nog niet van plan ben om de komende jaren te stoppen en voor zover ik weet gezond ben, is dat niet iets wat ik zelf in de hand heb. Ook weet ik dat het overdragen van kennis veel tijd kost, dus dat je daar op tijd mee moet beginnen. Een bijkomend voordeel is dat er nu meer capaciteit is om in te gaan op aanvragen vanuit het (buiten-)land. Zelf kan ik hierbij focussen op de productie en verdere ontwikkeling van machines. Ik ben blij dat we met elkaar deze stap kunnen zetten, we spreken dezelfde taal. We hebben er vertrouwen in dat dit een goede basis is voor de verdere ontwikkeling van Frutec.’

 

Als u over bovenstaande vragen heeft, kunt u ons altijd bellen of mailen. Wij zullen u graag te woord staan.

Met vriendelijke groet,

Gert-Jan Donker

Telefoon: 06-54668786, e-mail: info@frutec.nl

Contactgegevens Dirk-Jan Lagerweij voor verkoop en service

Telefoon: 06-23034785, e-mail: info@lagerweijvdbergh.nl

Contactgegevens Martijn van Doorn voor verkoop

Telefoon: 06-20980738

       

02-04-2024

MIA

 

Per 1 januari 2024 is op alle elektrische hoogwerkers van Frutec de MIA (E3423) regeling van 27% van toepassing.

01-01-2024

MIA

 

Per 1 januari 2022 is op alle elektrische hoogwerkers van Frutec de MIA (D3423) regeling van 36% van toepassing.

31-12-2021

Zonnepanelen

We zijn al langere tijd bezig met het onderzoek doen naar de mogelijkheid van zonnepanelen op de fruitbuggy. Helaas konden we eerst geen combinatie vinden die tot onze tevredenheid was, aangezien er dan altijd een extra accu nodig was. Gelukkig kunnen we nu vertellen dat dat verleden tijd is. We hebben vanaf nu namelijk de mogelijkheid om zonnepanelen op de hoogwerker te installeren, die direct stroom leveren aan de in gebruik zijnde accu. Door gebruik te maken van de juiste omvormer heeft dit geen gevolgen voor de levensduur van de accu. Het grote voordeel is dat u de accu veel minder vaak mee naar huis hoeft te nemen.

 

20-10-2021

Fruitbuggy met zonnepanelen

Testrit maken op locatie

 

Met behulp van een fruitteler hebben we onze eigen fruitbomen gepland. Nog even wachten tot het gras goed gegroeid is en dan is het ook mogelijk om op onze eigen locatie een testrit te maken tussen de bomen. We zijn blij dat we op deze manier nog weer een stukje extra service kunnen bieden.

En daarnaast hopen we natuurlijk ook dat we op een gegeven moment kunnen genieten van het fruit dat aan de bomen groeit.

2-4-2021

Testlocatie

MIA/VAMIL

 

In 2019 zijn onze schaarhoogwerkers uit de subsidie gehaald, dat vonden wij natuurlijk erg vervelend. We hebben daarom ook erg ons best gedaan om hier weer subsidie over te krijgen. Het goede nieuws is dat het gelukt is! Vanaf 2021 zit op alle elektrische hoogwerkers van Frutec de MIA (D2318) regeling van 27%.

Helaas is de VAMIL komen te vervallen.

4-1-2021