Waarom deze hoogwerker?

Een licht, compact en elektrisch aangedreven werkplateau.

Onze hoogwerker is een compacte machine waarmee men het gehele jaar kan werken, onder alle omstandigheden. De grasbaan wordt niet kapot gereden door deze lichtgewicht, zeer wendbare machine. Hij is voorzien van een stille elektrische aandrijving en uitgevoerd met automatische sturing. Ook is er de mogelijkheid een laag plateau in te stellen voor de peren-V-hagen en kunnen de leuningen naar binnen worden gezet. Alles bij elkaar is dit dus een zeer goed alternatief voor de bekende zware, diesel aangedreven hoogwerkers die tot nu toe werden gebruikt.

 

De hoogwerker is ontwikkeld door deskundige ontwerpers, die weten wat nodig is. De basis is een onderunit met daarin de onderhoudsvrije accu’s, de waterdichte plc-besturingskast en natuurlijk de assen met brede profiel banden.
De stuuras is voorzien van twee wielen die met een spoorbreedte van 52 centimeter tussen het trekkerspoor rijdt. De differentieel aangedreven achteras rijdt met een spoorbreedte van 142 centimeter net op het trekkerspoor.
De differentieel-as heeft een spervoorziening, die men handmatig kan inschakelen indien nodig. Wordt geleverd als optie, de nieuwe TX2 as heeft geen spervoorziening meer maar wel een AC motor die meer kracht heeft.

 

De standaard Fruitbuggy heeft een plateau dat op de onderunit is gemonteerd met vier verstelbuizen, waarbij de hoogte te variëren is door de pennen te verstellen.
Er is ook optioneel een hydraulische schaarlift leverbaar, waarbij men door een druk op de knop de hoogte van het werkplateau kan aanpassen.

 

Het werkplateau met uitschuifplateaus worden bediend met een voetpedaal. De uitschuifplateaus zijn voorzien van lagers onder het middenstuk waarbij er dus een klein hoogteverschil ontstaat tussen het vaste middenstuk en de uitschuifplateaus.
Het voordeel van het vaste middenstuk is dat bij een eventueel geplaatste voorraadkist de uitschuifplateaus vrij in en uit kunnen blijven bewegen.

De topsnelheid van een elektrisch aangedreven machine is doorgaans lager dan de snelheid van een vergelijkbare dieselaangedreven machine.
Om de Fruitbuggy snel van en naar de boomgaard te transporteren hebben we een eenvoudige beugel ontwikkeld waarbij de gehele machine (de standaard weegt slechts 600 kilo) in de drie-punt van de trekker meegenomen kan worden. Ook kan  de Fruitbuggy op een aanhanger, zodat de Fruitbuggy achter de auto meegenomen kan worden.

 

De machine is standaard voorzien van automatische sturing op basis van ultrasoon sensoren. Door toepassing van deze sensoren is er geen fysiek contact tussen de Fruitbuggy en de bomen. De sensoren zijn gemonteerd in een roestvrijstalen behuizing en zeer eenvoudig verstelbaar, zodat voor diverse werkbreedtes en boomtypes de juiste stuurinstelling gemaakt kan worden.

 

Al onze werkplateaus worden geleverd met Lithium accu’s waardoor de MIA-regeling van toepassing is.